Profesionalno šminkanje kod kuće

 Pored proverene i kvalitetne šminke, treba nabaviti adekvatne četkice koje će ti pomći prilikom nanošenje proizvoda. Takođe treba nabaviti i dvostrano ogledalo koje ima mogućnost uveličavanja. Pre samog početka nanošenja šminke, na kožu treba naneti kremu i sačekati da upije. Razlog nanošenja kreme jeste da se koža dobro ishidrira kremom. Krema će licu dati neophodnu vlažnost i omogućiće proizvodima da se dobro povežu, a samim tim, make-up će duže trajati.

Potrebna šminka za profesionalno šminkanje:

1. Prajmer - Pomoću ovog proizvoda se pounjavaju pore, neutrališu bore, a može da deluje i kao lifting. Postoje prajmeri koji dodatno hidriraju kožu, ali i oni koji matiraju. Svrha prajmera jeste da ujednači ten i čini make-up postojanim tokom čitavog dana.

2. Podloga (puder) - Korak koji mnogi smatraju najvažnijim. Da bi se dobio profesionalni efekat, prvenstveno, treba izabrati tačnu nijansu pudera. Puderi mogu imati veću, srednju ili malu pokrivnu moć. Sam proizvod možemo naneti četkicom, a potom blenderom dodatno utapkati. To će licu dati neverovatni osećaj glatkoće tokom čitavog dana.

3. Korektor - Ukoliko su i posle pudera vidljivi tragovi crvenila, fleka ili podočnjaka, na kritične tačke treba naneti odgovarajući korektor. Njime se može dodatno posvetliti područje ispod očiju, čela, nosa il brade.

4, Senke - Nikada ne koristi samo jednu boju, jer će više nijansa senki dati dubinu kapku. Svetle i sjajne nijanse služe za isticanje željenih delova oka, a tamne za konturisanje i postizanje efekata dubine.

5. Alajner - Najvažnije je da budete svesni oblika svojih očiju. Gledajte da krilo nikada ne bude previsoko, jer to menja izgled oka. 

6. Maskara - Jedan do dva sloja biće dovoljno. Trepavice je potrebno samo definisati. Najbolji efekat se dobija ukoliko naizmenično pomeraš četkicu sa gornje pa sa donje strane trepavica, i to uvek od korena pema vrhu.

7. Obrve - Obrve predstavljaju "ram" lica. Olovku, senku ili gel za obrve treba birati u odnosu na boju kose. U zavisnosti od boje kose, proizvod treba biti svetliji/tamniji za dve nijanse.

8. Konturisanje - Konturisanje vodi bitnu ulogu prilikom šminkanja. Igra senčanja podrazumeva da se posvetle delovi koji želiš da istakneš, a da se potamne one koje želiš da sakriješ.

9. Bromzer - Ovaj proizvod će ti pomoći da izgledaš prirodnije i sveže. Treba ga naneti samo na pojedinim delovima lica, a to su: čelo, jagodice, brada i nos.

10. Hajlajter - Prilikom hajlajtovanja ne može se mnogo pogrešiti. Ovim proizvodom treba se staviti akcenat na čelo, jagodice, nosu, , sredini gornje usne i unutrašnji ugao očiju.

11. Rumenilo - Kod rumenila je najvažnije da pogodiš nijansu. Od same puti zavisi i nijansa. Sa ovim proizvodom se treba pažljivo raditi, pošto ta tren može da se pretera. Laganim pokretima treba naneti proizvod.

12. Karmin - Pre samog nanošenja karmina treba usne ispilingovati, kako bi bile glatke i ujednačene. Mat ruževi su dugotrajniji od običnih, sjajnih, ruževa. Biće još dugotrajniji ako pre samog nanošenja karmina oivićite usne olovkom za usne. Olovkom ne treba preterivati. 

13. Fiksator - Na kraju šminkanja treba naprskati fiksator na lice. Uloga fiksatora jeste da sjedini sve proizvode, i  produžava vek trajanja šminke.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Zaljubljivanje

Citati o ljubavi

ljubav i ljubomorisanje